SPAȚIU PUBLICITAR

Mehmet Efendi - gustul autentic al unei cafele turcesti cu traditie

Mehmet Efendi

Fiecare dintre noi are o anume preferintă pentru prepararea cafelei. Fie că ne place espresso, cafea la ibric, la filtru, moka sau la presă franceză, acest lucru tine de obisnuintă, de stil sau de personalitatea fiecăruia.

 

Faptul că preferăm o anume cafea sau un anumit brand tine de gustul cu care ne-am obisnuit sau... de starea pe care am avut-o în momentul în care am gustat prima dată acel tip de cafea. Este bine să fim "fideli" unei cafele ce ne încântă simturile, dar tine de evolutia noastră ca oameni să căutăm si să încercăm noi gusturi si arome.

Si tot cautând, am descoperit o aromă care ne-a încântat simturile si despre care dorim să vă vorbim astăzi.  Este vorba despre o cafea turcească, Mehmet Efendi, pentru prepararea la ibric.

Kurukahveci Mehmet Efendi (K.M.E) este un nume de referintă în industria cafelei turcesti. Peste 25 de tări din Europa, precum si America, Asia si Australia importă cafea de la acest brand turcesc.

 

Mehmet Efendi a început să prăjească cafea în 1871. Cea mai mare si cea mai veche companie de cafea a fost de asemenea, prima care a servit cafea prăjită si măcinată, în loc de a o vinde boabe crude, cum se obisnuia pe atunci.

Contopind metodele traditionale de productie cu tehnologie modernă, mentinând în acelasi timp un nivel ridicat de atentie meticuloasă la detalii, Kurukahveci Mehmet Efendi este unul dintre cele mai importante branduri de cafea turcească. Calitatea a rămas stabilă pe parcursul mai multor generatii, au trecut de la tată la fiu, maestru la ucenic. Acum, nepotii lui Mehmet Efendi conduc afacerea.

Atunci când este preparată în mod corect, orice cească de cafea turcească Mehmet Efendi are o consistentă perfectă si stimulează papilele gustative cu un gust aromat. Semintele de cafea Arabica au puterea de a aduce oamenii împreună acasă sau în cafenele, te poate tine treaz o noapte întreagă, "completează" o masă copioasă si îti poate tine companie în timpul pe care ti-l dedici tie - "me-time."

Pentru prepararea cafelei traditionale turcesti Mehmet Efendi propune reteta traditională ce se prepară în doar 2 minute:

  • se pune apa la fiert într-un ibric 1-2 cesti mici pentru cafea
  • se adaugă o lingurită cu vârf de cafea si o lingurită de zahăr (dupa gust) pentru fiecare cească
  • puneti ibricul cu ingrediente la foc mic si cand da in clocot puneti caimacul in cesti
  • dupa ce da in clocot a doua oara puneti cafeaua in cesti.

 

Ce este atât de special la cafeaua turcească? Se obtine dintr-un amestec de cafea Arabica, macinată foarte fin, la care se adaugă nucsoară. Aroma si gustul sunt pur si simplu divine, iar pentru niste adevărati cafegii cum suntem noi, această cafea a devenit fericirea dintr-o cească aburindă, a fiecărei dimineti.

Vă invităm să încercati această aromă si în încheiere vă spunem doar că prima cafenea cunoscută din România a fost deschisa la Bucuresti în centrul orasului, în 1667, de un turc numit Kara Hamie.Iată alte câteva recomandări care ar putea să-ți placă:

Vrei ca lumea să afle povestea BRAND-ului tău? Vrei să faci cunoscut un loc, produs sau un serviciu? Veștile bune circulă rapid. Contactează-ne pentru detalii!

Sau abonează-te la newsletter pentru a primi recomandări pe email despre tendințe în modă, frumusețe și sănătate.