SPAȚIU PUBLICITAR

Mâncarea să-ţi fie medicament, iar medicamentul mâncare

Adriana Ghiță

Îi plac provocările și este gata oricând să-și depășească limitele.

"Happy pharmacist. Mother. Healthy cooking and lifestyle. Gymaholic." s-ar descrie ea în câteva cuvinte.

Adriana Ghiță este o femeie minunată din mai toate punctele de vedere. Fire perseverentă și perfecționistă, cu suflet mare și zâmbetul mereu pe buze în cucerirea tuturor obiectivelor propuse. Nu se dă înapoi de la nimic!

Gătește, și nu de nevoie ci de plăcere. Da, de plăcere! Ba mai mult, este chiar una dintre cele 8 persoane ajunse în finala emisiunii Master Chef. Bucătar, și nu doar că gătește foarte bine, dar încearcă să insufle această pasiune și altor persoane, prin atelierele de gătit (foarte practice) pe care le organizează.

Este farmacist în drogheria proprie, prepară cosmetice naturale. Destul de probabil să fi descoperit deja secretul frumuseții. Este mamă, fiică, iubită.

Ea este Adriana Ghiță!

 

1. Care este cea mai frumoasă amintire a ta din copilărie?

Joacă în faţa blocului (frunză; ţară, ţară vrem ostaşi; de-a v-aţi ascunselea). Aş vrea să mai existe aceste jocuri şi astăzi. Culesul de prin grădinile blocurilor, să nu zic furatul, de cireşe, dude, flori, roşcove. Scăldatul în Lacul Morii. Grădinăritul de la ţară. Rezultatele bune la materiile care-mi plăceau.

 

2. Ţi s-au schimbat visele din copilărie? Ce visai atunci, ce visezi acum?

Nu am fost copilul care ştia de mic ce vrea să fie când va fi mare. De mică mi-am ales un anturaj bun, prieteni mai mari decât mine şi am învăţat tot timpul de la ei. Visam să fiu pe picioarele mele, visam că orice voi face să fie perfect, să fie sigur, să avansez mereu. Am fost atrasă de tot felul: matematică, fotografie, gătit sănătos, grădinărit, dans, farmacia de circuit deschis.

Ce-mi doresc acum? Să fiu un exemplu de urmat. Să studiez în continuare şi să fac totul cât se poate de bine.

Îmi doresc un loc, poate că un mic restaurant, unde lumea să vină pentru preparate vegetariene, sănătoase şi delicioase, dar în acelaşi timp îmi doresc dezvoltarea laboratorului de cosmetice naturale. Şi uite aşa timpul nu ajunge, dar nu mă las.

 

3. Gurile rele spun că femeia modernă încearcă să fugă cât mai departe de bucătărie. Tu cum ai ales această direcţie, de ce chef?

Gătitul îţi place sau nu îţi place, indiferent cât de ocupată eşti. Eu sunt ocupată 13 ore pe zi, dar gătitul face parte din starea mea de bine. Eu când nu mai am timp să fac ceea ce-mi place, iau o pauză, mă odihnesc puţin şi mă întorc la plăcerile mele.

Nu mi-am dorit să fiu bucătar, am vrut doar să gătesc altfel, sănătos şi gustos în acelaşi timp. Cred în spusele lui Hipocrate "mâncarea să-ţi fie medicament, iar medicamentul mâncare".

Mâncarea trebuie să te hrănească, nu doar să-ţi umple stomacul. Am ales să gătesc şi pentru alţii, pentru a le arată cât de bună poate fi mâncarea fără a avea la baza cantităţi mari de carne, ulei prăjit, făină albă sau zahăr. Am ales să gătesc cu ingrediente mai puţin folosite în bucătăria românească, dar foarte nutritive. Şi mai mult de atât, am ales gătitul rapid, fără prea mult dezastru în bucătărie, tot timpul căutând varianta mai sănătoasă a unui preparat clasic, în speranţa că îi voi inspiră şi pe alţii. M-aş numi mai degrabă farmacistul chef, decât chef. :)

 

4. Cum reuşeşti să combini pasiunea, muncă şi familia? Un copil poate fi o piedică în carieră unei femei?

Asta cred că este viaţa: urmarea pasiunilor, muncă pentru a reuşi şi familia pentru a fi împlinit.

Niciuna dintre ele nu trebuie lăsată mai prejos. Niciun compromis nu trebuie făcut. Cum să ajungi la bătrâneţe şi să-ţi spui că ai fi vrut să faci aia sau aialaltă? De ce să ai regrete? Pe toate mi le-am dorit şi mi le-am organizat să le împac în aceeaşi măsură. De fiecare dată am vorbit cu Tudor (fiul) despre Drogheria noastră şi munca de acolo, am deschis când a împlinit el 1 an şi l-am implicat şi pe el la pus preţuri, aşezat cutii. Gătim împreună, îl iau la atelierele de gătit şi la orice alt eveniment, este sous-chef :)

Un copil nu are cum să fie o piedică în carieră, trebuie doar să-i povesteşti despre muncă ta şi orice ar fi să-ţi rezervi timp pentru a petrece cu el şi a-l ascultă şi tu la rândul tău. Pentru a-mi fi mai uşor să le împac pe toate, aşa cum am zis, l-am luat cu mine oriunde s-a putut. Şi la sala mergem împreună, el la clasele de copii sau la locul de joacă din club, eu la antrenamentul meu.

 

5. Ce faci atunci când nu găteşti? Cum îţi petreci timpul liber? Mai ai timp liber? Cum îţi place să te răsfeţi?

Când nu gătesc, sunt farmacist în Drogheria mea sau sunt la sală sau pregătesc un nou atelier de gătit sau prepar cosmetice naturale. Timp liber am puţin, foarte puţin.

Iarnă pândesc ninsoarea şi stratul de zăpadă să fug să mă dau cu placă. City break-urile mai sunt o doză de reîncărcare a bateriilor, iar vacanţa de vară preferată este în Ibiza. Weekendurile la munte, plimbatul pe cărări, câteva ore la Spa, îmi plac foarte mult.

Şi tot timpul abia aştept să ajung la ora de yoga şi din nou în bucătărie.

 

6. Care a fost cea mai mare provocare a ta, ca femeie şi cum ai reuşit să o depăşeşti?

Pfiu, provocări sunt zi de zi sau mai bine zis situaţii foarte grele în care trebuie să te lupţi cu sistemul românesc pentru a le rezolva. Da, provocarea cea mai mare este să înţelegi şi să respecţi sistemul românesc. În sistemul sanitar, mai ales în spitale, cel mai greu îmi este să înţeleg doctorii şi asistenţii. De cele mai multe ori, aceştia nu îmi par oameni şi nu înţeleg de ce şi-au ales meseria asta. Când a trebuit să am grijă de bunica mea şi apoi de fratele meu, m-am izbit de astfel de oameni.

O altă provocare a fost să-mi rezolv problemele de sănătate prin alimentaţie şi sport. Când mai mulţi medici mi-au spus că şansele mele de a face copii sunt aproape inexistente, am ales să mă reglez hormonal prin alimentaţie şi sport. Am reuşit, peste doi ani am născut.

Din punct de vedere al pasiunilor, provocarea cea mai mare a fost MasterChef. Am vrut să văd dacă sunt în stare să iau măcar şorţul şi apoi mi-am descoperit noi limite până ce am ajuns în primii opt.

 

7. Care este secretul frumuseții tale?

Un om frumos, este un om bun, optimist, activ, cu un stil de viaţă cât se poate de sănătos. Am grijă ce mănânc, fac sport de 3-4 ori pe săptămâna, indiferent dacă sunt sau nu în Bucureşti, merg la sală, iar în weekend îmi dau voie să mănânc orice.

Folosesc cosmetice făcute de mine şi din cele din comerţ cât mai naturale. Mă demachiez în fiecare seară.

Beau apă, mă satur cu legume şi aleg rar carnea, făină albă sau zahărul.

Yoga este parte din echilibrul meu.

 

8. Ce ai recomanda femeilor din comunitatea BYANI?

Ce aş recomanda tuturor este să-şi clădească fericirea singure, să nu aibă aşteptări de la nimeni şi nimic. Nu prinţul pe cal alb le va face fericite, nu banii, ci pasiunile şi realizările personale. Orice pasiune, orice vrei să realizezi în viaţă asta să nu uiţi că necesită mult studiu, muncă şi dăruire. Că unii au realizat şi din noroc este o altă poveste, pe care nu trebuie să te bazezi.

Să aibă încredere în ele, să ţină la ele şi să nu lase pe nimeni să le ştirbească imaginea.Trimite interviul pe Whatsapp
Iată alte câteva interviuri care ar putea să-ți placă:

Și tu poți fi o sursă de inspirație pentru femeile din comunitatea BYANI. Hai să ne povestești despre tine la următorul interviu! Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Sau abonează-te la newsletter pentru a primi recomandări pe email despre tendințe în modă, frumusețe și sănătate.