Remedii naturiste pentru răceală

CEAI
SPAȚIU PUBLICITAR

Suntem în plin sezon al răcelilor şi virozelor şi cum nimeni nu şi-ar dori să rateze vacanţa de sfârşit de an şi sărbătorile, căutăm remedii care să ne ajute să trecem mai uşor peste aceste perioade supărătoare. În articolul de azi, am adunat pentru voi cele mai bune remedii naturale, deci fără efectele nedorite pe care le au medicamentele alopate, dar cu un puternic efect antibiotic.

 

Usturoiul este primul pe lista antibioticelor oferite de natură este banalul usturoi, care pe cât este de ieftin, pe atât este de eficient în tratarea răcelilor. Alicina, substanţa ce se găseşte în usturoi, are proprietăţi antimicrobiene, acţionând ca un antibiotic şi se recomandă în bronşite, amigdalite şi astm.

Ghimbirul conţine shogaol, zingeron şi gingerol, substanţe responsabile cu proprietatea de antibiotic natural. Se poate consuma că atare, sau sunb formă de ceai. Datorită proprietăţilor sale antibiotice şi antiinflamatorii ajută la calmarea inflamatiilor de la nivelul gâtului, la diminuarea simptomelor febrei şi a infecţiei gâtului şi la eliminarea mucozităţilor.

Ceaiul verde conţine polifenoli, care acţionează ca un antibiotic natural. Conţine vitaminele A, E, C şi toată gama de B-uri, minerale: fier, calciu, fosfor şi potasiu, aminoacizi, tanin, uleiuri volatile, glucide, flavonoide, alcaloizi, teină. Toate acestea ajută la întărirea sistemului imunitar şi la creşterea rezistenţei organismului în lupta cu bolile.

Ceapa. Din aceeaşi familie cu usturoiul face parte şi ceapa. Este bogată în flavonoide şi antioxidanţi şi este diuretică şi antiinflamatoare, fiind folosită cu suces împotriva răcelii şi tusei.

Turmenicul. Acest condiment conţine curcumina, o substanţă cu proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare şi antiseptice.

Mierea. Mierea de albine a fost folosită dintotdeauna ca antibiotic natural. Are proprietăţi antivirale, antiseptice, antiinflamatoare şi previne multiplicarea bacteriilor. Cea mai bogată în substanţe cu proprietăţi terapeutice este mierea de Manuka, care se face din nectarul obţinut din florile arborelui de Manuka. Acesta creşte în Noua Zeenlanda şi Australia.

Echinaceea este o plantă originară din America de Nord şi stimulează sistemul imunitar şi protejează corpul de infecţii. Se foloseşte sub diferite forme pentru a diminua efectele negative în caz de răguşeală, cursul nasului, infecţii, gripe şi viroze.

Probioticele. Sunt bacterii vii care se găsesc în mod normal în organismul nostru, la nivelul intestinului. Acţiunea acestori probiotice se datorează proprietăţilor tulpinilor: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Le putem găsi în iaurt, cas, kefir.

 

Suntem tentaţi ca la cel mai neînsemnat simptom de răceală să dăm buzna în farmacii. Specialiştii spun că remediile naturale ne sunt de foarte mare ajutor, deoarece acestea nu au efecte secundare şi nici nu dau dependenţă. Poate că nu ar fi rău să incercam atunci când răcim, să ne ajutăm organismul să lupte, folosind şi remediile naturale! 
Sau abonează-te la newsletter pentru a primi recomandări pe email despre tendințe în modă, frumusețe și sănătate.


horoscop 2017