Ce este turmenicul? Laptele auriu. Proprietăți și beneficii.

condimente
SPAȚIU PUBLICITAR

Cand vine vorba despre cancer şi despre rata îmbolnăvirilor în funcţie de zonele geografice, Asia de sud est tinde să aibă cea mai mică incidenţa a acestei nemiloase boli. Care este secretul asiaticilor? Experţii bănuiesc că acesta constă în mâncarea pe care o consumă, mai exact este vorba despre un condiment pe care îl folosesc în aproape toate mâncărurile, şi anume turmenicul, sau curcuma.

turmenic

Ce este turmenicul?

Turmenicul este o plantă care creşte în climă tropicală din India, China şi Africa, face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul, şi din a cărei rădăcina se obţine pulberea de culoare portocalie folosită ca şi condiment. Această plantă conţine în jur de 200 de componente, însă substanţa responsabilă de proprietăţile sale terapeutice este curcuminul.

 

Propritatile turmenicului

Studiile în vitro precum şi cele pe animale au dovedit efectele antitumorale, antimutagenice, antioxidante, antiischemice, antiinflamatorii şi antiartritice ale curcumei. Totodată acest condiment are proprietăţi de detoxifiere a ficatului, de stimulare a digestiei, este antibacterian, antibiotic, cicatrizant, antiviral, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, ameliorează bolile digestive, calmează tusea şi durerea din gât.

Dar, cele mai interesante descoperiri sunt cele din domeniul cancerului. Multe studii arată că turmenicul poate preveni şi încetini anumite tipuri de cancer cum ar fi cel de stomac, colon, piele, săn, prostate. Curcuma se leagă la mai mult de 30 de proteine diferite, care pot bloca factorii nutritivi să ajungă la celulele canceroase şi astfel să se producă moartea lor.

 

Cum se consumă turmenicul.

  • Pudra se poate administra câte jumătate de linguriţă de trei ori pe zi, dizolvată în suc de fructe sau legume.
  • Tinctura se consumă în cantitate de 15-20 picături pe zi.
  • Sub formă de condiment în aproape toate felurile de mâncare
  • Lapte auriu.

 

Reţeta de preparare a laptelui auriu

¼ cană de pudra de turmenic se amestecă cu ½ cană de apă şi se fierbe timp de 7 minute la foc mediu, amestecând constant. Se mai poate adauga apă dacă pasta este prea groasă. După răcire se păstrează la frigider. Se adaugă o linguriţă de pastă într-o cană cu lapte călduţ, se îndulceşte cu miere după gust şi se bea seara la culcare, acesta reprezentând laptele auriu.

 

Atenţionări.

Turmenicul interacţionează cu unele medicamente, aşa că este recomandat sfatul medicului înainte de a începe o cură cu acest preparat.
Sau abonează-te la newsletter pentru a primi recomandări pe email despre tendințe în modă, frumusețe și sănătate.


horoscop 2017